Nog geen 10 minuten zijn we binnen en het is al feest

Jacq. Algra - Parool, 16 september 2019


Deining in de Duif

Deining in de Duif

Deining in De Duif is een laagdrempelig dans- en muziekproject met ouderen en jongeren,  uit Amsterdam en omgeving. Een team van professionele dansers, musici en een regisseur werkten samen met hen toe naar een voorstelling met als focus: ontmoeting en artistieke uitwisseling. Deining in De Duif ging in première in de imposante oude kerk De Duif, in hartje Amsterdam. Voor dit muziek- en dansavontuur is PRA een samenwerking aangegaan met Klassiek op het Amstelveld.

 

Het was een nieuwe ontwikkeling voor PRA: drie weken lang workshops aanbieden, een innovatieve voorstelling tot stand brengen en presenteren in Amsterdam. Met dit project hebben we de nadruk gelegd op bijzondere vormen van muzikale samenwerking, de aanstekelijke synergie tussen muziek en dans, het bereiken van meer publiek uit de stadsdelen en andere groepen uit de samenleving.

 

In Deining in De Duif kwamen mensen van verschillende leeftijden en achtergronden samen met professionele dansers en musici, met jonge dansers in opleiding, met een kinderkoor en muzikanten. Jonge en oudere Amsterdammers uit alle wijken hebben al dansend en musicerend kennis met elkaar gemaakt.

 

‘Ook met deze voorstelling wist PRA mij te raken. Hoe prachtig is een dans tussen een kwetsbare oudere dame in een rolstoel en een danser, hoe mooi is het als kinderen zonder gêne meedansen en de hand grijpen van een gerimpelde en mobiel kwetsbare oudere. Schaamte wordt opzijgezet en er wordt genoten van de muziek en van het samenzijn. Dit is voor mij de kracht van kunst waarbij mensen worden samengebracht, helemaal opgaan in het moment en daarmee de hele zaal meenemen. Aan het einde van deze voorstellingen staat iedereen te dansen.’

 

Esther Lagendijk, bestuurder Stadsdeel Noord, Gemeente Amsterdam

NieuwsbriefMogen wij uw e-mailadres noteren?