“In ieder mens en ook in mij zit een gestold deel, dat is nu eenmaal zo, en dat is nu, door jullie optreden, vloeibaar geworden.”

Reactie van een bezoeker


Wat is PRA?

Wat is PRA?

Waar staat PRA voor?
Bevlogen, inclusieve en innovatieve kunstprojecten opzetten binnen leefwerelden waar de beleving en het maken van kunst geen vanzelfsprekendheid zijn. Dat is waar PRA voor staat. Dit doet PRA door de inzet van professionele kunstenaars in organisaties, wijken, buurten en bedrijven, met als doel de deelnemers in contact te brengen met de inspirerende en transformatieve kracht van kunst.

 

Waar gaat PRA voor?

In haar aanpak stelt PRA kunst, impact en kennis centraal.

 

1. Kunst
De kunstenaar heeft als geen ander de gave om volledig in het moment te zijn en zijn publiek mee te nemen naar die plek waar de tijd even stil lijkt te staan en de sleur van het dagelijks leven wordt doorbroken en afgeworpen. Het stilzetten van de tijd ontregelt en biedt onverwachte inzichten. Het gezamenlijk delen deze ervaring verbindt direct. Om deze ervaring op te roepen bij het publiek zijn artistiek hoogstaande producties met professionele kunstenaars het uitgangspunt van onze werkwijze.

 

2. Impact
Impact op de deelnemers aan onze projecten, impact in de organisaties die ons verwelkomen en in de buurten waar we actief zijn. Dat is waar PRA voor gaat. PRA zoekt verbinding tussen en binnen leefwerelden door vanuit kunstenaarschap mensen samen te laten komen en de blik te laten openen voor elkaar. PRA is een aanjager van nieuwe initiatieven. Ze zet deuren en ramen open en legt verbindingen die langdurig voort blijven bestaan.

 

3. Kennis
PRA wil haar opgebouwde expertise en kennis delen met iedereen die interesse heeft in de impact van kunst op mensen en organisaties. Of dit nu in de kantoortuin is, binnen een zorginstelling, op een conferentie, kunstopleiding of bij het buurthuis op de hoek. PRA laat graag zien hoe kunst een bijdrage kan leveren aan een meer inclusieve, meer open en op elkaar betrokken leefwereld.

Er is een zachtheid vanuit de dansers, vanuit de muziek en vanuit de bewoners. Als dat samen komt gebeurt er iets magisch.

Caroline Vermeulen (Wooncentrum In de Dennen)

NieuwsbriefMogen wij uw e-mailadres noteren?