Wie zijn we
Artistiek leider

Monique Masselink

De kracht van kunstenaars ligt in de creatieve, vaak verrassende manier waarop zij vraagstukken benaderen en problemen oplossen. Hoe wonderlijk mooi is hun werk, aandacht en aanpak die hen in staat stelt om direct contact te maken.
Door de muziek en bewegingen komen herinneringen boven. Ik ben heel dankbaar dat het ons lukt werkelijk contact te maken met het leven, de gedachten en gevoelens van alle deelnemers.

LEES MEER
Zakelijk Leider

Karin van den Berg

Sinds januari 2022 is Karin van den Berg Zakelijk Leider van PRA Muziektheater

LEES MEER
Danser - Choreograaf

Dries van der Post

Na 30 jaar danservaring, ga ik meer op mijn intuïtie af. Ik heb een groot respect voor ouderen, om het simpele feit dat ze zo veel meegemaakt hebben en zo veel levenswijsheid hebben. Het is een feest om te zien dat je ze door middel van beweging en lichaamstaal uit kunt dagen en uit hun vaste gewoontes en beperkingen kunt halen. Soms zegt alleen een neiging van het lichaam om naar voren te reiken al zoveel. We kunnen ze laten voelen dat ze nog steeds kunnen laten zien wie ze zijn, misschien subtieler, maar daarom des te krachtiger. En regelmatig komen ze tot de ontdekking dat ze eigenlijk meer kunnen dan ze dachten. Dit is waarom deze projecten met ouderen voor mij zo waardevol zijn.

LEES MEER
Danser - Choreograaf

Andrea Beugger

De meest inspirerende plekken zijn voor mij altijd die, waar mensen uit verschillende culturen, van jong tot oud, elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar een uitwisseling aangaan. Pra doet dit!

De deuren van zorgcentra gaan open, het is een groot, levendig en bruisend feest vol muziek en dans. Taal is niet belangrijk, de aanraking wel. De verrassing, een blik, de taal van het lichaam. De kracht van het luisteren. Die ene klank die alle gevoel opent.
Een traan, een lach. Bij kinderen, ouderen, dansstudenten en zelfs bij de zorgmedewerkers.

Dit alles geeft mij de grootste voldoening.
Dat ik dit mag overbrengen met wat ik het liefste doe: met mijn dans !

LEES MEER
Danser - Dansdocent

Kevin Gumbs

Het mooiste dat ik ooit heb mogen ervaring in wat vaak onbegrijpelijk nog is, is het vloeiende samensmelten zonder te vooroordelen. Jong, volwassen en ouderen creëren een nieuwe reis die diep van binnen je aanraakt dat tranen los schieten van geluk.
Het overdragen en werkelijk ondersteunen maakt ons een lichaam. Zo beleef en omarm ik eenieder elke voorstelling! "PRA IS THUIS"

LEES MEER
Danser - Dansdocent

Christine Amagove Karani

LEES MEER
Danser - Dansdocent

Annemieke Mooij

De projecten van Pra zijn vol van energie met een warme helderheid. Er vindt een wisselwerking plaats tussen alle individuen die op dat moment aanwezig zijn en je voelt de scheiding wegvallen. Dit gevoel vol positiviteit, openheid en eerlijkheid is zo intens te voelen en brengt me tot leven! Het gevoel IK ZIE JOU, JIJ ZIET MIJ staat centraal voor mij in deze projecten en komt telkens weer sterk naar boven. Het brengt mij (maar ik zeg met volle overtuiging: iedereen) terug in het moment, vol met nieuwe levensenergie.

LEES MEER
Danser - Dansdocent

Irina Huefner

PRA creëert voorstellingen waarin het publiek zich met de kunstenaars kan identificeren. Bij elke voorstelling voel ik hoe de rol van de toeschouwer transformeert van passief naar actief. De chemie die ontstaat maakt een persoonlijke, bijna intieme beleving mogelijk. De ruimte wordt open gebroken waardoor onvoorziene en verrassende dingen gebeuren. Je voelt de sympathie voor elkaars lichaam, de empathie voor elkaars ziel en het kwetsbare van persoonlijk contact.

LEES MEER
Danser - Dansdocent

Nikki Rasing

PRA gaat het over ontmoeten, de ander zien, aftasten en aanvoelen. Ik heb al meerdere malen meegedanst en toch is het elke keer weer anders, omdat elke ontmoeting anders is. Vaak worden mensen ontroert omdat het zo puur is en dat is altijd een groot compliment voor mij.
Tijdens de voorstelling merk ik dat we een wereld creëren waar het publiek in meegezogen wordt, op een ongedwongen manier. Je voelt het gewoon!
Met PRA laten we zien wat mogelijk is met kunst; Dat het kan ontroeren, dat het humor heeft, dat je een gevoel van samen kunt beleven en dat je je mag verwonderen. PRA laat zien waarom kunst zo hard nodig is in deze wereld!

LEES MEER
Violiste

Tessa Zoutendijk

Het is werkelijk een groot voorrecht om iets te mogen doen wat de pantsers om de harten van de mensen mogelijk een beetje week maakt. De dans en de muziek spreken zo een universele taal, dat gaat woorden te boven. Binnen Simpel Verlangen ben ik muzikant én muziektherapeut op een heel natuurlijke en prachtige manier.
Al die mensen, de bewoners van de tehuizen, de studenten, de professionals, de (beleids)makers, politici, de verzorgers, de familieleden, de mensen van de administratie, de schoonmaker, iedereen die zich met aandacht verbindt, kijkt en luistert naar wat er tijdens zo'n voorstelling gebeurt, wordt op zijn manier geraakt en er ontstaat een échte verbinding. Er is heel direct en voelbaar contact. Ik vind het bijzonder en fijn om er onderdeel van te mogen zijn. Ik ben zelf ook geraakt als ik deze oprechtheid ervaar bij mezelf en anderen. Ik vind dit iets wezenlijks in het leven en ik ben blij dat ik hierin mag participeren en bijdragen.

LEES MEER
Accordeonist

Coos Lettink

Muziek maken bij Pra is voor mij steeds weer een bijzondere ervaring. Het is mooi om te merken hoe je met muziek de sfeer kunt beïnvloeden. Het is ook een uitdaging juist muzikaal in te spelen op de sfeer die er al is tussen de deelnemers.

LEES MEER
Klarinettist

Caspar Terra

Pra is geen dichtgetimmerd concept en steeds weer een unieke ervaring. Ik zit vaak al musicerend op het puntje van m'n stoel. Je kan de lucht haast horen knetteren, vol van vuur en intensiteit. De muziek die ik daarbij mag maken stroomt meestal als vanzelf uit m'n klarinet.

LEES MEER
Accordeon en slagwerk

Frederike Winter

Ik geniet bij Pra enorm van de puurheid waarmee we via muziek (en dans) contact kunnen maken met elkaar en de aanwezige ouderen. Voorbij woorden en met open hart, inspelend op wat zich voordoet. Het is zo puur en spontaan.

LEES MEER
Violist

Noa Eyl

Van niets iets maken, dat is de kunst.
Het laten ontstaan van een creatie vanuit het moment, in het nu zijn en de
tijd vergeten. Invulling geven aan de ruimte door elkaar recht in de ogen te kijken, elkaars bewegingen te volgen en naar elkaar te luisteren.
Dat is wat we met PRA doen.
Zonder beperkingen en grenzeloos worden er momenten gecreëerd die je als maker en publiek direct in de ziel raken. Het is altijd zeer inspirerend te zien hoe, welke doelgroep dan ook; jong/oud professional of amateur, geestelijk of lichamelijk beperkt, uiteindelijk samen één krachtbron kan worden en alle mogelijkheden zich voordoen. Vanuit direct contact heb ik mensen kunnen raken en ter plekken zien veranderen.
Als musicus en theatermaker is dat iets waar je naar opzoek bent, PRA creëert die zeldzame ruimte waarin dit kan ontstaan. Zo krijgt de muziek meteen betekenis en dat maakt mij een gelukkig mens.

LEES MEER
Algemeen Coördinator

Laura Bonthuis

Opgaan in het moment en één worden met de makers en de rest van het publiek, puur in het hier en nu zijn en daar van genieten.

LEES MEER
NieuwsbriefMogen wij uw e-mailadres noteren?